VAŽNO: Dokumenti koje je potrebno dodati na sistem online upis na UNSA

OBAVIJEST ZA KANDIDATE IZ KANTONA SARAJEVO

Uvidom u sistem ustanovljeno je da većina kandidata koji su srednju školu završili u Kantonu Sarajevo ne prilažu potrebne dokumente kao što je izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, diploma o završenoj srednjoj školi.

Ovim putem vas obavještavamo da su kandidati dužni da u dijelu „Dokumenti“ dodaju IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH, UVJERENJE O DRŽAVLJANSTVU I DIPLOMU O ZAVRŠENOJ SREDNJOJ ŠKOLI. 

NIJE POTREBNO PRILAGATI POJEDINAČNE SVJEDODŽBE I DIPLOME ZA TAKMIČENJA:

Ako se kandidati prijavljuju za studijski program gdje je obavezno polaganje prijemnog ispita, potrebno je da dodaju i uplatnicu za prijemni ispit.


OBAVIJEST ZA KANDIDATE IZVAN KANTONA SARAJEVO

Kandidati koji su srednju školu završili izvan Kantona Sarajevo dužni su u dijelu „Uspjeh“ da dodaju svjedočanstva o završenim razredima srednje škole.

U dijelu „Dokumenti“ ukoliko su dokumenti u postupku ekvivalencije, dodaju potvrdu da je postupak ekvivalencije u toku, diplomu o završenoj srednjoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

U dijelu „Prednosti pri upisu“ dodaju i druge dokumente relevantne za dokazivanje statusa po ostalim kategorijama, tj. Prednost pri upisu pod jednakim uvjetima koje mogu ostvariti.

Ako se kandidati prijavljuju za studijski program gdje je obavezno polaganje prijemnog ispita, potrebno je da dodaju i uplatnicu za prijemni ispit.