Kao i svake godine, francuska vlada dodjeljuje više stipendija bosanskohercegovačkim, uspješnim studentima, koji žele nastaviti studije u Francuskoj u okviru frankofonih ili anglofonih programa Master 2 ili programa Doktorata. Poziv na natječaj za dodjelu stipendija za univerzitetsku godinu 2017/2018. je otvoren do 18. januara 2017. godine. godine. Sve informacije koje se tiču uslova apliciranja za stipendiju su dostupne na web stranici Francuske ambasade (www.ambafrance-ba.org). Takođe, Espace Campus France u Bosni i Hercegovini stoji na raspolaganju za sva pitanja vezana za studije i projekte u Francuskoj (kontakt osoba: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

BROŠURA   |   PRIJEVOD DOPISA   |   ORIGINALNI DOPIS


Adnan Rahimić, M. Sci.

Stručni saradnik za međunarodnu saradnju | International Relations Officer

Univerzitet u Sarajevu - Rektorat | University of Sarajevo - Rectorate

Obala Kulina bana 7/II | 71000 Sarajevo | Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 565 116 | Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Incoming: http://www.erasmus-unsa.ba/incoming/

Outgoing: http://www.erasmus-unsa.ba/outgoing/

ERASMUS mobility programs: www.erasmus-unsa.ba 

Facebook: www.facebook.com/iro.unsa

LogoSymptomaRZSkalaSYMPTOMA, internetski pretraživač za bolesti, dodjeljuje stipendije na godišnjoj razini za studente koji su rade kako bi financirali troškove studiranja i života. To je samo jedna od stipendija koja stoji na raspolaganju studentima širom svijeta. Prijavljivanje za stipendiju vrši se na: https://www.symptoma.com/bs/stipendija

 

SYMPTOMA GmbH

#1 SYMPTOMA, better diagnosis – stipendija
Neuhofen 5
4864 Attersee, Austria

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

JAVNI POZIV ZA MOBILNOST STUDENATA NA FAKULTETU ODGOJNIH I OBRAZOVNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

 Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, u okviru projekta 2015-1-HR01-KA107-012956 u području obrazovanja, osiguralo je finansijska sredstva / stipendiju za jednog studenta Odsjeka za predškolski odgoj ili Odsjeka za razrednu nastavu, koji bi bio zainteresovan za studijsku razmjenu.

Razmjena se odnosi na studijski boravak u ljetnom semestru akademske 2016/2017. godine. Student može izabrati kolegije koji se u ljetnom semestru akademske 2016/2017. godine izvode na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, u okviru redovnih studijskih programa na preddiplomskom studiju (Bachelor) ili na 2. ili 3. godini integriranog studijskog programa.

Sveučilište u Osijeku - Služba za međunarodnu saradnju preuzima obavezu organizacije mobilnosti za studenta prije i tokom boravka u Osijeku i dodjeljuje / isplaćuje studentu stipendiju.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku osigurat će akademsku podršku studentu u smislu informacija o kolegijima koji se izvode u ljetnom semestru.

Stipendija koja se dodjeljuje studentu iznosi 800,00 EUR mjesečno (odnosno maksimalno 4.000,00 EUR za boravak u trajanju od najduže 5 mjeseci), te paušalni putni trošak u iznosu 180,00 EUR. Od iznosa stipendije, student plaća smještaj, hranu, zdravstveno osiguranje i ostale lične životne troškove tokom boravka na razmjeni u Osijeku.

Student će na temelju ugovora o saradnji u Erasmus+ programu biti izuzet od plaćanja školarine i ostalih troškova, te će mu biti odobren status redovnog studenta u razmjeni.

Kriterij za izbor studenta su akademski uspjeh i motiviranost za učestvovanje u programu Erasmus+ razmjene.

Prodekan za međunarodnu saranju Pedagoškog fakulteta, prof. dr. Indira Mahmutović, obavit će informativni razgovor sa svim zainteresiranim kandidatima u četvrtak 22. 12. 2016. godine u 12 sati (zgrada Obala, I sprat).

8. 12. 2016. godine

 Prodekan za međunarodnu saradnju

prof. dr. Indira Mahmutović

Pedagoški fakultet Sarajevo