×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/pf.unsa.ba/httpdocs/images/slike/vijecnica

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/slike/vijecnica

Asocijacija studenata i uposlenici Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pridružili su se ove godine projektu Udruženja učitelja Kantona Sarajevo. U subotu, 28. 12. 2019. godine, obišli su učenike u Konjević-Polju. Učenicima Edukativnog centra Nova Kasaba uručeni su paketići, a nastavnom osoblju didaktički i potrošni materijali za rad. Topla dobrodošlica, osmijesi na licima mališana i njihovih učitelja i nastavnika, pjesma, predstave i druženje dodatno su uljepšali ovaj dan. 

Danas je u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu dodijeljeno priznanje Pedagoškom fakultetu za izuzetan doprinos istraživanju i objavljivanju naučnoistraživačkih radova, te promoviranju naučnoistraživačke produkcije Univerziteta u Sarajevu u 2017. i 2018.god. Ovo je još jedna potvrda vrijednog naučnog rada nastavnika sa Pedagoškog fakulteta.

20191227 110319

„Sedmica dječije svečanosti“ Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zamišljena je kao projekat profesora i studenata Pedagoškog fakulteta te djece iz osnovnih škola i vrtića Kantona Sarajevo.

U periodu od 16-20. 12. 2019, kroz niz radionica iz oblasti književnosti, likovne umjetnosti, plesa, inkluzije u nastavi, do promocija knjiga, razgovora sa gostima i stručnjacima iz različitih edukacijskih oblasti te ostalih edukativnih svečanosti, ovaj fakultet otvorio je svoja vrata djeci iz vrtića i škola Kantona Sarajevo, a studentima dao prostora da kroz izrazito kreativni rad i praksu, u okviru nastave, praktično se pripreme za svoja buduća zanimanja, prvenstveno odgajatelja i profesora razredne nastave, ali i svih drugih zanimanja koja nudi Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Sve aktivnosti odvijale su se u periodu nastave, upravo, da bi se skrenula pažnja na savremene tokove u izvođenju nastave te neminovnost kreativnih i praktičnih sadržaja u njenom realiziranju. Sve radionice i ostale edukativne svečanosti održane su na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 11/2, sala broj 43. (Organizacioni tim Sedmice: doc. dr. Mirzana Pašić Kodrić, prof. dr. Elvira Nikšić, doc. dr. Maja Žmukić)

Pedagoški fakultet Sarajevo