×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/pf.unsa.ba/httpdocs/images/slike/vijecnica

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/slike/vijecnica

Zbog  Prvomajskih praznika Fakultet neće raditi od srijede 1. 5. 2019. do nedjelje 5. maja 2019. godine .

Prvi radni dan je 6. maj ponedjeljak.

 Sarajevo, 30. 4. 2019.                                                                                                 D E K A N A T

Na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 12. i 13. aprila 2019. godine održala se Prva međunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom Prozor u svijet obrazovanja, nauke i mladih. Konferencija je otvorena plenarnim izlaganjima prof. dr. Karmelite Pjanić (Paradigme naučnog istraživanja u /matematičkom/ obrazovanju) i prof. dr. Mirjane Mavrak (Suvremeni trendovi u obrazovanju i znanosti). Na Konferenciji je učestvovalo više od stotinu izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koji su prezentirali svoje radove u 12 sekcija. Zbornik radova objavljen je u elektronskom izdanju i nalazi se na web-stranici Pedagoškog fakulteta.

Organizatori Konferencije najavili su sljedeće održavanje za dvije godine (2021) sa željom da skup bude mjesto koje će tradicionalno okupljati veliki broj mladih naučnika i istraživača s ovih prostora pa i šire.

POSJETA PREDŠKOLSKIH PEDAGOGA IZ AUSTRIJE I NJEMAČKE PEDAGOŠKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U SARAJEVU

Dana 15.04.2019. godine, u sklopu aktivnosti međunarodne saradnje, Pedagoški fakultet posjetila je grupa od pedeset predškolskih pedagoga iz Austrije i Njemačke, u organizaciji udruženja „Unsere kinder“ iz  Linza.

Tom prilikom prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr. Indira Mahmutović i prodekan za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Merima Čaušević upoznali su goste sa radom i djelovanjem Pedagoškog fakulteta, sa posebnim osvrtom na Odsjek za predškolski odgoj. Razgovarano je o predškolskom odgojno-obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke kao i mogućnostima uspostavljanje dalje saradnje.

Urednik časopisa UNSERE KINDER g-din Martin Kranzl-Greinecker izrazio je posebnu zahvalnost za veliko interesovanje studenata Odsjeka za predškolski odgoj i Odsjeka za razrednu nastavu, koji su aktivno učestvovali u razmjeni iskustava sa gostima.

Pedagoški fakultet Sarajevo