Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu

SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMANATA I MAGISTRANATA UNIVERZITETA U SARAJEVU ODRŽAT ĆE SE 7.11.2015. GODINE U DVORANI „JUAN ANTONIO SAMARANCH“ (ZETRA), SA POČETKOM U 11.00 SATI.

DIPLOMANTI I MAGISTRANTI SVOJE POZIVNICE ZA SVEČANU PROMOCIJU MOGU PREUZETI U STUDENTSKOJ SLUŽBI OD SRIJEDE 4.11.2015. GODINE DO PETKA 6.11.2015. GODINE.

Studentska služba

 

POZIVNICA UNIVERZITETA U SARAJEVU

 

plakat-2015

Svečana promocija i dodjela diploma

diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu i ove godine organizira „Svečanu promociju i dodjelu diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu“, čije je održavanje planirano u subotu 7. novembra 2015. godine u dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati.

Na svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira jedanaesti put u svojoj historiji, bit će promovirano preko 6.000 diplomanata i magistranata.

Svim svršenim studentima prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u dvorani „Juan Antonio Samaranch“. Priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za 1% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija kao i za 1% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,50. Priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za sljedećih 2% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija odnosno 2% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,00. Povelja Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se najboljem studentu određenog fakulteta ili akademije čija je prosječna ocjena manja od 9,00, a iznad 8,00.

„Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu“ organizira se uz podršku sponzora – BH Telecoma i VGT osiguranja, te medijskih sponzora: Federalne televizije, Televizije Sarajevo, Hayat TV, ALFA TV, Dnevnog avaza, Oslobođenja i Studentskog eFM radija.

raspored ulaza i sjedenja

Pedagoški fakultet Sarajevo