Javni poziv za mobilnost studenata

JAVNI POZIV ZA MOBILNOST STUDENATA NA FAKULTETU ODGOJNIH I OBRAZOVNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

 Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, u okviru projekta 2015-1-HR01-KA107-012956 u području obrazovanja, osiguralo je finansijska sredstva / stipendiju za jednog studenta Odsjeka za predškolski odgoj ili Odsjeka za razrednu nastavu, koji bi bio zainteresovan za studijsku razmjenu.

Razmjena se odnosi na studijski boravak u ljetnom semestru akademske 2016/2017. godine. Student može izabrati kolegije koji se u ljetnom semestru akademske 2016/2017. godine izvode na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, u okviru redovnih studijskih programa na preddiplomskom studiju (Bachelor) ili na 2. ili 3. godini integriranog studijskog programa.

Sveučilište u Osijeku - Služba za međunarodnu saradnju preuzima obavezu organizacije mobilnosti za studenta prije i tokom boravka u Osijeku i dodjeljuje / isplaćuje studentu stipendiju.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku osigurat će akademsku podršku studentu u smislu informacija o kolegijima koji se izvode u ljetnom semestru.

Stipendija koja se dodjeljuje studentu iznosi 800,00 EUR mjesečno (odnosno maksimalno 4.000,00 EUR za boravak u trajanju od najduže 5 mjeseci), te paušalni putni trošak u iznosu 180,00 EUR. Od iznosa stipendije, student plaća smještaj, hranu, zdravstveno osiguranje i ostale lične životne troškove tokom boravka na razmjeni u Osijeku.

Student će na temelju ugovora o saradnji u Erasmus+ programu biti izuzet od plaćanja školarine i ostalih troškova, te će mu biti odobren status redovnog studenta u razmjeni.

Kriterij za izbor studenta su akademski uspjeh i motiviranost za učestvovanje u programu Erasmus+ razmjene.

Prodekan za međunarodnu saranju Pedagoškog fakulteta, prof. dr. Indira Mahmutović, obavit će informativni razgovor sa svim zainteresiranim kandidatima u četvrtak 22. 12. 2016. godine u 12 sati (zgrada Obala, I sprat).

8. 12. 2016. godine

 Prodekan za međunarodnu saradnju

prof. dr. Indira Mahmutović

Pedagoški fakultet Sarajevo