Održan naučni skup „Inkluzivne i edukacijske prakse u BiH i regiji“

Dana 21.1.2019. god. u prepunoj galeriji Bosanskog kulturnog centra KS, održan je naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukacijske prakse u BiH i regiji“ u organizaciji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Bosanskog kulturnog centra KS, pod potkroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade KS.

Na skupu su pored dekana prof.dr. Fatiha Destovića, te direktora BKC-a g-din Edina Urjana Kukavice, učešće uzeli eminetni predavači iz oblasti nauke i struke: doc.dr. Daniel Maleč, doc.dr. Haris Memišević, mr.sc. Nihada Čolić, mr. Amel Kapo, mr. Azur Kuduzović i mr. Adnan Vefić.

Broj od preko 270 profesora razredne i predmetne nastave, polaznika naučnog skupa ukazuje na potrebu i značaj problematizacije inkluzivnog obrazovanja i organizacije sličnih skupova čije bi tematske konkretizacije umnogome olakšale probleme sa kojima se prosvjetni radnici svakodnevno susreću u svom radu.

U ime Organizacionog odbora naučnog skupa, zahvaljujemo se cjenjenim predavačima, kao i svima koji su prisustvovali jučerasnjem skupu.

Predsjednik Organizacionog odbora
Prof.dr. Indira Mahmutović
Prodekan za međunarodnu saradnju

Pedagoški fakultet Sarajevo