Prezentacija - Mevlana program razmjene

Pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji MEVLANA programa razmjene koji finansira Vlada Republike Turske. Prijava studenata i nastavnika zainteresiranih da koriste ovaj program razmjene traje od 14.-22.4.2014. godine. Prezentacija će se održati dana 16.4.2014. godine u 14.00 sati u sali Senata Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo da prisutne upozna sa svojim iskustvima nastavno osoblje UNSA koje je već koristilo ovaj program. Također molimo da pozovete studente i nastavnike, predstavnike Univerziteta Ondokuz Mays iz Samsuna, koji su trenutno na razmjeni kao gosti Univerziteta u Sarajevu. Prisustvo potvrditi do 15.4.2014. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Potrebne informacije 

Univerzitet u Sarajevu je potpisao protokole za MEVLANA program razmjene sa Univerzitetom "Ondokuz Mayis" iz Samsuna i Univerzitetom Trakiya iz Jedrena (Edirne). U prilogu se nalazi konkurs i dodaci protokola sa predviđenim brojem studenata i nastavnika za razmjenu za oba univerziteta. Molimo da obavijestite vaše osoblje i studente da je konkurs za prijavu raspisan a zainteresirani kandidati se pozivaju da prisustvuju prezentaciji. Obzirom na kratkoću vremena šaljemo formulare koje treba popuniti. I nastavnici i studenti kontaktiraju univerzitet/fakultet koji im odgovara i sa njima dogovara detalje. Studenti prije prijave trebaju uporediti nastavne planove i programe i vidjeti da li im ono što se sluša na univerzitetu u Turskoj u semestru ili akademskoj godini za koju se prijavljuje odgovara i uklapa se u program matičnog fakulteta. Studenti se prijavljuju za jedan ili maksimalno dva semestra a nastavnici od jedne sedmice do maksimum tri mjeseca. Nastavnici moraju predavati 6 sati sedmično a alternativno - radionice, istraživanje i sl. dogovaraju sa domaćinom. Kontakt osobe za sva pitanja su: 

UNIVERZITET ONDOKUZ MAYIS, SAMSUN - gospodin Ismail je iz BiH i govori naš jezik

MEVLANA kontakt osoba mr. Ismail Hodžić, Ured za međunarodnu saradnju: 55139 Kurupelit/Atakum-Samsun-Turkey Tel. 0090-362-3121919 (lokal 7195) Fax: 0090-362-4576091 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., www.omu.edu.tr

UNIVERZITET TRAKIJE - jezik komunikacije engleski i turski

MEVLANA kontakt osoba Ms. Feyza Nazan Gündüz, Mevlana ured,Balkan Campus, Rectorate Building, 4th Floor 22030 Edirne/Merkez Phone: +902842354266 +902842234210 Fax: +902842362265 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., www.trakiya.edu.tr 

Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Prilozi:

Prilog 1 (Annoucement)

Prilog 2 (Student Exchange)

Prilog 3 (Student Exchange - dodatak)

Prilog 4 (Candidate Student Application Form)

Prilog 5 (Academıc Staff Mobılıty Programme)

Prilog 6 (Academıc Staff Information form)1

 

Pedagoški fakultet Sarajevo