Prezentacija - Mevlana program razmjene

Pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji MEVLANA programa razmjene koji finansira Vlada Republike Turske. Prijava studenata i nastavnika zainteresiranih da koriste ovaj program razmjene traje od 14.-22.4.2014. godine. Prezentacija će se održati dana 16.4.2014. godine u 14.00 sati u sali Senata Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo da prisutne upozna sa svojim iskustvima nastavno osoblje UNSA koje je već koristilo ovaj program. Također molimo da pozovete studente i nastavnike, predstavnike Univerziteta Ondokuz Mays iz Samsuna, koji su trenutno na razmjeni kao gosti Univerziteta u Sarajevu. Prisustvo potvrditi do 15.4.2014. godine na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Potrebne informacije 

Univerzitet u Sarajevu je potpisao protokole za MEVLANA program razmjene sa Univerzitetom "Ondokuz Mayis" iz Samsuna i Univerzitetom Trakiya iz Jedrena (Edirne). U prilogu se nalazi konkurs i dodaci protokola sa predviđenim brojem studenata i nastavnika za razmjenu za oba univerziteta. Molimo da obavijestite vaše osoblje i studente da je konkurs za prijavu raspisan a zainteresirani kandidati se pozivaju da prisustvuju prezentaciji. Obzirom na kratkoću vremena šaljemo formulare koje treba popuniti. I nastavnici i studenti kontaktiraju univerzitet/fakultet koji im odgovara i sa njima dogovara detalje. Studenti prije prijave trebaju uporediti nastavne planove i programe i vidjeti da li im ono što se sluša na univerzitetu u Turskoj u semestru ili akademskoj godini za koju se prijavljuje odgovara i uklapa se u program matičnog fakulteta. Studenti se prijavljuju za jedan ili maksimalno dva semestra a nastavnici od jedne sedmice do maksimum tri mjeseca. Nastavnici moraju predavati 6 sati sedmično a alternativno - radionice, istraživanje i sl. dogovaraju sa domaćinom. Kontakt osobe za sva pitanja su: 

UNIVERZITET ONDOKUZ MAYIS, SAMSUN - gospodin Ismail je iz BiH i govori naš jezik

MEVLANA kontakt osoba mr. Ismail Hodžić, Ured za međunarodnu saradnju: 55139 Kurupelit/Atakum-Samsun-Turkey Tel. 0090-362-3121919 (lokal 7195) Fax: 0090-362-4576091 e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., www.omu.edu.tr

UNIVERZITET TRAKIJE - jezik komunikacije engleski i turski

MEVLANA kontakt osoba Ms. Feyza Nazan Gündüz, Mevlana ured,Balkan Campus, Rectorate Building, 4th Floor 22030 Edirne/Merkez Phone: +902842354266 +902842234210 Fax: +902842362265 e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., www.trakiya.edu.tr 

Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Prilozi:

Prilog 1 (Annoucement)

Prilog 2 (Student Exchange)

Prilog 3 (Student Exchange - dodatak)

Prilog 4 (Candidate Student Application Form)

Prilog 5 (Academıc Staff Mobılıty Programme)

Prilog 6 (Academıc Staff Information form)1

 

Pedagoški fakultet Sarajevo