Problemsko učenje

Dostupnost u bibliotekama


Autor: Rustempašić Sanela Merjem

Godina izdanja: 2018.

ISBN: 978-9926-448-05-9

Ilustracija: Da - u boji

Povez: Mehki – gloss                                           

Izdavač: Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu

Broj strana: 209

Knjiga Problemsko učenje, aktualizira i promovira dokazano najefikasniju nastavnu strategiju – učenje rješavanjem problema. Problemsko učenje je sastavni dio pomaka od paradigme poučavanja ka paradigmi učenja. Istovremeno, ono je i avantura. Izaziva i potiče učenike da uče učiti, raditi u timovima i tražiti  rješenja problema. Problemske situacije i probleme koje postavljamo pred učenike koristimo kako bi potakli njihovu radoznalost, istraživačke aktivnosti, kreativnost i samostalnost. Knjiga nudi praktične savjete koji su provjereni u praksi, u učionici i na terenu.

Nudeći sveobuhvatan pregled problemskog učenja, utjecaj na razvoj djeteta, efekte i ishode učenja, ističući njegove prednosti ali i nedostatke, u knjizi je sublimirano problemsko učenje od prvih početaka njegove primjene do danas.

Pored aktualnosti i originalnosti, sadržaj ove knjige prilagođen je, kako nastavnicima koji se tek upoznaju sa ovim modelom, tako i nastavnicima sa dugogodišnjim iskustvom. Ova knjiga će biti snažan poticaj da se strategija problemskog učenja intenzivnije proučava, te će dodatno motivirati i osnažiti nastavnike iz prakse da je češće primjenjuju.

Dostupnost:

https://svjetlostkomerc.com/shop/

https://www.knjiga.ba/

https://www.sarajevopublishing.ba/

http://knjizare.e-bih.com/sarajevo/buybook-knjizara/